Naši vodnikiDamjan

Programe sofinancirajo:Koledar
January 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Nov datum za predviden (pogojen) pričetek vadbe – ponedeljek, 3. maj, podaljšujemo vadbo preko Zooma

V društvu smo se ob sedanjem sproščanju ukrepov optimistično odločili za datum ponovnega pričetka izvajanja vadbe za vaše otroke. Za pričetek morajo biti izpolnjeni naslednji osnovni pogoji:

  • dovoljenje ravnatelja posamezne šole za izvajanje vadbe pod VSAJ enakimi pogoji kot ob pričetku šolskega leta jeseni 2020 (brez omejitev števila skupin, kontaktov in razdalje med vadečimi). Če ravnatelj ne dovoli uporabe telovadnice, ni prostora za vadbo.
  • brez ukrepov v telovadnicah, le priporočila za vse sodelujoče (vadeči in trenerji) s strani Ministrstva za šolstvo in šport oz Direktorata za šport. Na hodnikih oz. skupnih prostorih nas ukrepi oz. zahteve ne motijo.

Povedano krajše in razumljivejše – za pričetek vadbe s 3. majem morajo veljati enaki pogoji kot jeseni lani in ravnatelji morajo sploh omogočiti takšno delovanje. Vse ostale omejitve (omejitev št. vadečih na 10, brezkontaktna vadba in vzdrževanje razdalje) so za nas pedagoge strokovno nesprejemljive, saj po našem mnenju omejujo naše delo in razvoj ter učenje vaših otrok, poleg tega pa tudi organizacijsko onemogočajo izvedbo vadbe (diskriminacija otrok in delitve skupin za katere nimamo dodatnih terminov). Ravno tako se pod trenutnimi omejitvami z otroki ne da izvajati tako igre, kot tudi ne učenja novih elementov, saj je onemogočena asistenca trenerja.

Pod trenutnimi pogoji izvajanja vadbe v telovadnici se le ta močno približa vadbi doma preko Zooma, kar pa že izvajamo.

Ob morebitni pozitivni odločitvi za ponovni pričetek delovanja boste pravočasno obveščeni preko SMS-a, verjetno v zadnjem vikendu februarja.

Vadbo na daljavo preko Zooma podaljšujemo do konca marca. Vse tiste, ki jim vadba vsaj delno ustreza in bodo še nadalje sodelovali, pa prosimo za morebitno ponovno donacijo društvu. Predlagan podporni znesek je 20€.

Hvala za vaše razumevanje, za vaše otroke si želimo resnično normalno in pristno vadbeno izkušnjo, takšno kot so je bili vajeni do lanske pomladi – igra, prijateljski odnosi in interakcija med vadečimi ter učenje novih gibalnih znanj z našo pomočjo. Polovičarstva si ne zaslužijo!

Vaši vodniki.