Naši vodnikiDamjan

Programe sofinancirajo:Koledar
June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Termini že znani in potrjeni (razen za Kamnik). Spremenjena plačilna obdobja in možnost vračila vadnine. Ukrepi oz. posebna navodila v povezavi s COVID-19.

Zaradi nejasne prihodnosti izvajanja vadbe v povezavi z morebitnimi 10 dnevnimi karantenami, ki so že praksa v šolah, smo se v društvu odločili za drugačna plačilna obdobja kot v prejšnjih letih. Poleg tega smo dodali možnost vračila denarja ne samo v primeru odsotnosti zaradi poškodb ali bolezni, ki traja več kot 28 dni (tako kot do zdaj), ampak tudi v primeru večih posameznih karanten v posameznem plačilnem obdobju treh mesecev.

Po novem vadnino poravnate v treh ENAKIH obrokih in sicer (več na pristopni izjavi):

  1. trimesečje (oktober-december) v oktobru
  2. trimesečje (januar-marec) v januarju
  3. trimesečje (april-junij) v aprilu

VRAČILA oz. PRENOS ŽE PLAČANE VADNINE

OBVEZNA KARANTENA CELOTNE SKUPINE ali VADEČEGA: letošnjo sezono bomo pričeli z nekoliko negotovim prizvokom v povezavi s “krizo” širjenja okužb COVID-19. V društvu razmišljamo tudi o morebitnem scenariju, ko smo s strani javnih inštitucij prisiljeni prekiniti z vadbo za obdobje 10ih dni v kosu (trenutna zahtevana doba trajanja karantene) s skupino, kjer je bil potrjen en ali več primerov okužb. V takem primeru (verjetno) tudi trenerji, ki delujemo v drugih skupinah in lokacijah  (verjetno) ne bomo smeli izvajati vadbe drugje. Kakorkoli že, v društvu smo se odločili, da vrnemo ali prenesemo že plačano vadnino v višini mesečnega zneska (40€ oz 30€ pri predšolski vadbi) vsem udeležencem programa vadbe, ki se ne bodo mogli udeležiti vadbe zaradi NAŠE nezmožnosti izvajanja le te. V kolikor bomo trenerji prisiljeni na obvezno karanteno v seštevku 30 dni znotraj posameznega trimesečja (četudi ne zaporedno), bomo vsem oškodovanim vrnili denar v višini mesečnega zneska vadnine ali ga na željo plačnika prenesli v naslednji obrok trimesečnega plačila. Upamo in močno si želimo, da do takšnih komplikacij ne bo prihajalo, saj v nasprotnem primeru tovrstnih ponavljanj v najslabšem primeru prekinemo ali odpovemo program za celotno sezono.

Ravno tako velja tudi za primer 30 dnevne obvezne karantene vadečega – 3 kratni izostanek po 10 dni v kosu v obdobju vsakega trimesečja, ko se izvede plačilo za to trimesečje. V tem primeru morajo starši prek SMS sporočila ali elektronske pošte obvestiti društvo VNAPREJ, da bo otrok zaradi obvezne karantene primoran izpustiti vadbo v naslednjih 10ih dneh. V kolikor obvestila ne prejmemo, sklepamo, da je otrok odsoten zaradi drugih dejavnikov.

OBE MOŽNOSTI IZOSTANKA OD VADBE SE NE SEŠTEVATA! Mora biti izpolnjen pogoj vsaj 30ih dni (ali več) izostanka v posameznem scenariju.

POSEBNOSTI v povezavi s prepečevanjem širjenja okužb.

Glede na priporočila NIJZ in OKS prosimo vadeče in njhove skrbnike, da pridejo na vadbo že napravljeni v športno opremo, saj so nam šole pisno sporočile, da uporaba garderob (do nadaljnega) ne bo možna (Domžale). Ker nočemo, da se otroci preoblačijo in hodijo obuti v telovadnico, naprošamo, da pridejo že preoblečeni v športno opremo, čez njo pa naj imajo še druga oblačila primerna vremenu in zunanji temperaturi. Glede sezuvanja čevljev bomo verjetno sklenili kompromis in puščali obutev pred vrati telovadnice (nedorečeno oz. negotovo), obleke pa očitno v sami telovadnici.

Ravno tako smo primorani termine skupin, ki so se do sedaj nadaljevali iz enega v drugega, zamakniti za 15 min (Domžale predšolska skupina ter skupina deklet), da se otroci osnovne šole in vrtcev ne mešajo v zaprtih prostorih.

O vseh morebitnih nadaljnih ukrepih, zahtevah in željah ter dejanskih zmožnostih s strani nas, kot organizatorja, se bomo z vami sprotno dogovarjali, vas obveščali ter po potrebi prilagajali ali spreminjali način delovanja.

Prosimo za razumevanje in strpnost, saj se podajamo vsi skupaj v deloma neznano delovanja na podlagi nekaj mesečnih opažanj naših odločevalnih inštitucij (NIJZ, Ministrstvo za šolstvo in špor, šole).

Za dodatne informacije smo vam na voljo.

V upanju na čim bolj normalen in neoviran potek letošnje sezone,

vaši trenerji.