Naši vodnikiDamjan

Programe sofinancirajo:Koledar
June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Vadba na daljavo – poskusno v četrtek, 14. januarja

S prehodom v novo leto se na področju izvajanja športnih dejavnosti s strani Ministrstva za šolstvo in šport ni spremenilo nič bistvenega na področju vodenja programov vadbe šp. gimnastike, kot jo izvajamo pri nas. Glavna problema ostajata: zaprtost šolskih telovadnic za zunanje najemnike in  prepoved izvajanja športnih dejavnosti. Posledično smo primorani v pasivnost.

S tem v mislih in vzpodbudnimi prošnjami nekaterih staršev, smo se vodniki v našem društvu odločili, da vsaj delno prekinemo to monotonijo neaktivnosti pri otrocih in jim ponudimo (pa tudi vsem ostalim članom gospodinjstva) vadbo preko spletne aplikacije Zoom. Vadbo bosta vodila vodnika in študenta Fakultete za šport Katja in Matej, za začetek 2x tedensko (dan in uro izvajanja vadbe prejmete po SMSu na vaš pametni telefon – kdor ne prejme, pa želi sodelovati, naj pokliče na 040 238 461, Damjan), v kolikor pa bi se čez čas izkazal interes za 3x tedensko vadbo, pa se bomo sprotno odločali. Tako bomo že ta četrtek 14. 1. 2021 prvič poskusno organizirali vadbo preko aplikacije Zoom, ki jo najbolj verjetno imate povečini že nameščeno na računalnikih zaradi poučevanja otrok na daljavo, lahko pa si jo tudi namestite na pametni telefon, če boste telovadili v drugem prostoru, kot sta sicer nameščena kamera in monitor računalnika. Vadba bo predvidoma trajala 45min in bo dosegljiva na povezavi:

https://uni-lj-si.zoom.us/j/97036880499
(Meeting ID: 970 3688 0499)

V kolikor bo zaživela (vsaj 20 interesentov), bi vadbo izvajali v taki obliki vse do odprtja telovadnic. Istočasno pa bi v teh korona časih radi izpostavili tudi finančni problem preživetja dveh zaposlenih in še dveh študentov, ki smo že 10 mesecev brez dela oz financirani z nadomestilom plače. Predvsem si želimo pridobiti nekaj sredstev za osnovne odhodke društva (računovodstvo, stroški vodenja poslovnega računa, delno kritje plač zaposlenih ipd.) zato vse tiste, ki se boste odločili za sodelovanje pri vadbi na daljavo, resnično lepo prosimo za donacijo na poslovni račun društva. Predlagan enkratni znesek 30€ bi nam pokril večino tekočih stroškov in nam omogočil izvajanje teh vadb do konca meseca februarja. Podatki za nakazilo donacije: GD Sokol, Gajeva ul. 2, 1235 Radomlje, št. p.r.: 02059-0090377218  (NLB), pod namen napišete »donacija društvu«, koda namena plačila: CHAR, sklic oz. referenca ni pomembna.

Pri vadbi na daljavo se nam lahko pridružijo/te tudi drugi družinski člani (sorojenci, starši), resnično vabljeni vsi. Za izvajanje vadbe potrebujete primerno velik prostor, mehko podlogo (tanka blazina, debelejši tepih) ter stol na katerega lahko VARNO stopite. Vadbeni sklopi bodo zajemali: vadbo za moč, vzdržljivost, gibljivost in senzomotoriko.

V kolikor bo zanimanje zadostno in bo vadba na daljavo delovala, bomo z vadbo nadaljevali tudi v mesecu marcu. Seveda pa si želimo, da se mogoče takrat pa le srečamo že v telovadnici.

Ostanite zdravi in vabljeni k vodeni aktivnosti, da zbudimo telo in duha,

vaši vodniki.